
Kan du godt lide at presse dig selv og mærke, at du virkelig har kastet dig ud i noget, der får adrenalinen op? At dyrke forskellige former for sport er noget, mange sætter pris på, og det giver en form for kick, som man virkelig kan leve højt på længe. For mange er det også en følelse af succes, når kroppen føler sig træt og brugt efterfølgende, for det viser virkelig, at man har været ude og give alt, hvad man har.
Sport og en aktiv livsstil er med til at holde kroppen ved lige og sund, men man kan også risikere at overtræne. Hvis det er tilfældet, har kroppen svært ved at restituere. Som resultat kan du opleve, at du faktisk ikke opnår den bedre form, du ellers stræber efter, men at du måske i stedet føler dig lidt træt og brugt uden at mærke fremgang. Det kan også være, du måske har fået en virus, som er med til at gøre kroppen ekstra træt.
Forskellige typer af termometre
Det er vigtigt at holde en pause fra træningen, hvis man er syg, så kroppen kan bruge al sin energi på at blive frisk igen. Hvis du er i tvivl, om du har fået feber, er det nødvendigt med et godt termometer. Herunder har vi forsøgt at samle et overblik over nogle af de forskellige termometre, der findes.
Et øretermometer måler temperaturen i øregangen, hvilket er en af de mere behagelige løsninger. Det betyder da også, at det fungerer rigtig godt til specielt små børn, da der ikke er noget, der gør ondt eller er ubehageligt. Det fungerer dog også ganske udmærket til voksne, så du kan se på, om det er noget for dig. Der er små engangshætter til termometeret, der kan udskiftes fra gang til gang. Bestil et øretermometer ved at klikke her.
Infrarøde termometre er en af de lidt anderledes typer af termometre. Her er der tale om et termometer, hvor det slet ikke er nødvendigt at berører kroppen. Det betyder også, at det kan bruges på blandt andet børn, der sover, uden de bliver vækket af det. Infrarøde termometre kan omregne den stråling, der er omkring kroppen til grader, så I kan aflæse nemt og præcist på den måde.
Vær opmærksom på forskellige temperaturer
Det er ikke altid, man tænker over det, men man kan ikke automatisk regne med, at man har feber, bare fordi temperaturen har ramt knapt 38 grader. Der er forskel på menneskers kropstemperatur, der kan variere enkelte grader, ligesom kvinder kan opleve temperaturændringer i løbet af deres menstruelle cyklus.
Derfor er det en god idé lige at blive bekendt med sin egen, vanlige temperatur, så du har noget at sammenligne med, når du har brug for at finde ud af, om du måske eventuelt har feber. Dog kan det som tommelfingerregel siges, at der er en god chance for at der er tale om feber, hvis den ligger lidt højt, og du generelt føler dig utilpas.